Marka ve Kurumsal Kimlik

Markanızın Bir Kişiliği Olsun

Kurumsal kimlik bir kuruluşun kendini ifade etme şekli ve görünen yüzüdür. Bugünün rekabet şartlarında kuruluşunuzun ve sahip olduğunuz markanızın fark edilebilmesi yani diğerlerinden (rakiplerinizden) ayırt edilebilmesi için marka ve kurumsal kimliğe sahip olmanız gerekmektedir.

İhracata başlayacak olan veya ihracatçı firmalar

UTİD'i Neden Tercih Ediyorlar

Satış Garantili


Nokta atışı çözümlerimiz sayesinde, kısa bir sürede ihracata başlamanızı sağlıyoruz.

Tam Entegre


Firmanıza tam entegre oluruz sizin markanız altında departmanınız gibi çalışırız.

Profesyonel Ekip


Her biri alanında uzman ekiple profesyonel hizmet vermek için çalışıyoruz.

Global Şirket Olun


Marka bilinirliliğinizi artırarak global bir marka olmanızı sağlayalım.

Hedef Kitlenizin Gözünde Saygınlığınızı Artırın

Kurumsal kimliğinizle ortaya çıkabilecek olan kimlik kargaşasını yok edin. İyi tasarlanmış bir kurumsal kimliğinizle, müşterilerinizin ya da hitap edilen hedef kitleninizin gözünde prestij kazanmanızı ve saygınlığınızı artırın.

Kurumsal İmaj Satın Alma Davranışını Etkiler.

Fonksiyonel bir kurumsal kimlik bir organizasyon hakkında, kurumun idealleri, motifleri ve hedeflerini aktarır. Tutarlı ve işlevsel bir kurumsal kimlik oluşturmak o kuruluş için büyük bir avantajdır, bu tarzı oturtmuş kuruluşlar hem her zaman hatırlanır hem de saygınlık kazanır. Kurumsal kimlik ve kurumsal imaj pazarlama yönetimi çok önemlidir. Kurumsal kimlik ve kurumsal imaj satın alma davranışını etkiler. 

İhracatçı firma olmak yada İhracatınızı artırmak İstemez misiniz?

UTİD'e güvenen işletme sahiplerine sizde katılın!

Marka ve Kurumsal Kimlik

Sıkça Sorulanlar

İhracat yapabilmek için tek vergi numarası ve İhracatçı Birliği’ne kayıt yeterlidir. Şirketinizin şahıs veya ortaklık şirketi olup olmadığının bir önemi bulunmamaktadır. Yani şahıs veya ortaklık tüm şirketler serbestçe ihracat yapabilir.

İhracatçı: İhraç edeceği mala göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan, gerçek usulde vergiye tabi (tek vergi numarası sahibi) gerçek ve tüzel kişi tacirler, Esnaf ve Sanatkar Odalarına kayıtlı olup, üretim faaliyeti ile iştigal eden esnaf ve sanatkarlar ile Joint-venture ve konsorsiyumlardır.

İhracat ülke içi üretim üzerinde pozitif etkileri olan önemli bir ekonomik güçtür. İhracat, ülkedeki sanayileşmeyi teşvik eder ve ülkenin arz ve talep dengesini sağlamasına yardımcı olur. İhracat, ülkeye dış kaynaklı yabancı para girişinin artmasına ve döviz rezervlerinin arttırılmasına yardımcı olur.

Ülkemizde ihracat işlemlerinde KDV hesaplanmaz. Yani yurt dışına mal ve hizmet tesliminde KDV uygulanmaz. Yurt dışına yapılan mal ve hizmet tesliminde faturalar bu duruma uygun olarak belgelenir. 3065 sayılı KDV Kanunun 11/1-a maddesi açıkça belirtmiştir ki ihracatta yapılan mal ve hizmet teslimleri KDV’den muaftır.

İhracat yapabilmek için her zaman bir şirket sahibi olmanıza gerek yoktur. TC kimlik numaranız ile birlikte vergi dairesinden vergi numarası alarak, bir muhasebeci tutarak, bir gümrük müşavirine yetki vererek ve bulunduğunuz bölgede faaliyet gösteren bir ihracatçı birliğine üye olarak ihracat yapabilirsiniz.

İhracat Türleri

A- Ön İzne Bağlı İhracat.
B- Kayda Bağlı İhracat.
C- Konsinye İhracat.
D- İthal Edilmiş Malın İhracı
E- Serbest Bölgelere Yapılacak İhracat.
F- Bedelsiz İhracat.
G- Ticari Kiralama Yoluyla Yapılacak İhracat.

Her ihracatçının bilmesi gereken olası riskler

Bürokrasi Riski
Nakliye ve Gümrük Riski
Kur Riski
Bankacılık Riski
Alıcı Tarafından Kynaklanan Riskler
Dış Ticaret Eleman Riskleri

Scroll to Top

Sizi Arayalım

Aşağıdaki formu doldurarak her türlü bilgi ihtiyacınız için talep ettiğiniz tarih ve saatte  müşteri temsilcimizin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.